Over mij

Wie ben ik:

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website!

Mijn naam is Klariena Bouma en ik woon in Meppel.
 Ik geloof in kansen, mogelijkheden, eigen kracht en positiviteit!
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Deze uitspraak is voor mij heel belangrijk. In 2010 heb ik daadwerkelijk een sprong in het diepe gewaagd. Ik ben namelijk zonder plan, alleen met een rugzak in een vliegtuig naar Australië gestapt. Doodeng, maar wat was het ergste wat er kon gebeuren? 
Dit was misschien wel de beste keuze die ik ooit heb gemaakt! Nog steeds denk ik met veel plezier terug aan deze fantastische reis en alles wat mij dat jaar reizen (letterlijk en figuurlijk) heeft gebracht. 

Exact die gedachte: Maar wat was het ergste wat er kon gebeuren? Kwam in 2020 weer naar boven. Dit is het jaar dat ik de keuze heb gemaakt om wederom in het diepe te springen; mijn vaste baan opzeggen en als ondernemer verder gaan! 
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"

Sinds 2009 ben ik werkzaam binnen de (jeugd) hulpverlening en het sociaal domein onder andere als  systeem(ambulant) begeleider, jeugdconsulent en kwaliteitsmedewerker. 

Toch merkte ik dat er meer was, ik was op zoek naar DAT waar ik echt energie van kreeg.  Mijn interesse ligt bij mensen, het sociaal domein en de jeugdhulpverlening.

Het geeft mij ontzettend veel energie wanneer ik contact kan maken, mensen mag verbinden, de verschillende (werk)talen zo mag vertalen dat we elkaar weer snappen. Mijn kracht zit in het veranderingen te weeg kunnen brengen, samen kwaliteit verbeteren en het mogen delen van mijn kennis en kunde.  Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu als trainer, docent, coach & trainingsacteur werkzaam ben.

Iedereen heeft z'n eigen krachten en talenten, maar af en toe heb je een ander nodig om deze krachten en talenten van jezelf te herkennen en te benutten. Soms heb jezelf iemand anders nodig om je eigen talenten en krachten te herkennen. Dit geldt zowel in je privé situatie als in een werksituatie. 


Ik werk door c
ontact te maken, te luisteren, verbinden en te vertalen van theorie naar praktijk; zodat we ons zelf en elkaar beter leren kennen en begrijpen. 


Ik ben leergierig en vind het belangrijk om mijn kennis te blijven verbreden door middel van diverse opleidingen, cursussen en trainingen.


Kijk op mijn LinkedIN voor mijn volledige werkervaring/CV. 

 

Mijn passie, visie & missie: 

Mijn passie is het werken met mensen en dan vooral binnen de (jeugd)hulpverlening en het sociaal domein!
Mensen helpen waar nodig, zodat ze het vervolgens zelf weer verder kunnen doen.  Iemand in zijn/haar eigen kracht zetten en laten inzien wat hij/zij zelf allemaal wel kan, hoe fijn is dat!


Mijn visie is dat iedereen gelijk is en iedereen gelijke mogelijkheden & kansen heeft. Mensen verschillen in gedrag van elkaar en gedrag komt voort uit verschillende gedachten, gevoelens, keuzes & verwachtingen.

Ik kijk niet naar diagnoses, maar ik kijk naar de persoon en naar de reden waarom iemand bepaald gedrag laat zien en wat deze nodig heeft. 

Mijn missie is mensen te helpen wanneer het even tegenzit. Door naast hen te gaan staan en samen op zoek te gaan naar de eigen kracht, om vanuit daar verder te gaan en veranderingen mogelijk te maken.
Daarnaast is mijn missie om samen de zorg zo te verbeteren dat iedereen de juiste hulp kan krijgen, wanneer dit nodig is.

Contact maken, verbinden & samenwerken. 

Mijn krachten & talenten:

Autisme deskundige;
Gedragsdeskundige;
Positief;
Verbinder;
Vertaler;  vertaalslag kunnen maken.
Contact maken, luisteren, enthousiast, eerlijk, energiek, analytisch, flexibel, leergierig.

Kijken naar mogelijkheden.
Doen wat nodig is.
Ik zeg wat ik doe & doe wat ik zeg. 

 

CRKBO Geregistreerd Docent
SKJ Geregistreerd
Lid van BPSW