Trainingsacteur

Naast mijn werk als trainer ben ik ook als trainingsacteur werkzaam. Oefenen, ervaren en durven te leren is van belang in de jeugdhulpverlening en binnen het sociaal domein. Wij als (jeugd)professionals geven dit altijd aan bij de jongeren, “blijven oefenen”. Dit geldt ook voor ons als professionals en dit gebruik ik dan ook in mijn trainingen; interactie met elkaar hebben. 

Als trainingsacteur speel ik een rol binnen leersituaties.
Denk aan rollenspellen bij een training, assessment of coaching traject.

Een van de leukste manieren om professionaliteit, kwaliteit en
"oja-momenten" mee te geven aan professionals tijdens trainingen.

"Lekker blijven spelen!"  >  Profielschets

 

Terugkoppeling van een deelnemer van een training waarbij ik als trainingsacteur het rollenspel met de deelnemers heb uitgevoerd:
"Juist het rollenspel heeft me erg geholpen eea helder te krijgen en om positie te her-bepalen. Ik heb wel met het onderwerp geworsteld de dagen daarna. Thuis gekomen van de training besefte ik me dat mijn mening er helemaal niet zo toe doet.

Ik zie mijn cliëntenbestand wisselen van mensen die zelf hulp vragen, naar mensen die hulp wordt opgelegd. Ik merk dat dat voor mij als “oude rot” een forse omwenteling betekend en ik moet me eraan aanpassen. Ik moet me her-eiken op mijn vak en de opdracht die er ligt. Daarom heb ik de eerste trainingsdag als heel waardevol ervaren."